Mikrovirksomheder i netværk

Det er helt vildt, hvilke resultater, der hurtigt opstår, når mikrovirksomheder dannet netværk, og drives i den rette ånd.

Mikrovirksomheder vokser, får mere glæde i deres arbejde,
når de har kon-kolleger indenfor rækkevidde til at sparre / fejre succeserne / drøfte besværlighederne med.

Omsætning steg med 25 % på et kvartal

Den 3.2.2015 startede netværket af mikrovirksomheder i Glumsø, Herlufmagle og Fensmark. I præsentationsrunden var der 2, der tænkte: “Oh shit – en konkurrent”  og næsten samtidig sagde jeg “Husk at her behøver vi ikke være konkurrenter, men se i stedet på mulighederne for sparring og samarbejde.”

De kendte ikke hinanden, selvom de i årevis havde boet meget tæt på hinanden – vi mikrovirksomheder lever ofte et ret usynligt liv – kun vores kunder kender os.
I det næste kvartal havde begge virksomheder øget deres omsætning med 25 %  – målt i forhold til årene før – de havde havde samarbejdet og inspireret hinanden. SÅDAN.

Jeg tror faktisk, at jeg ville kunne skrive en hel bog med sådanne historier om, hvad netværk gør for mikrovirksomheder –  skal vi skrive den sammen?

Fysiske netværk / virtuelle netværk

Vi arbejder med to former for netværk:

Fysiske netværk, hvor vi mødes én gang om måneden et fysisk sted – på nær i juli. Kombineret med et lukket virtuelt forum til sparring i det daglige

Virtuelle netværk, hvor vi starter med at mødes fysisk 1 gang om året, derefter holder vi virtuelle sparringsmøder 1 gang om måneden, samt har et lukket virtuelt forum.

Er der brug for en netværksdriver?

Hvad er det for en fisk? En, der driver netværket, så netværket udvikler sig, og medlemmerne får mere og mere inspiration og glæde af at være med.

Det er ikke altid nødvendigt, men jeg har kun oplevet meget små netværk, der evnede at sikre sig at niveauet og energien hele tiden blev løftet, uden en driver.

Hvor mange af jer, har ikke været med i en erfa-gruppe, som havde gejst og sjæl de første gange, og efterhånden blev det enten til en social hyggegruppe, eller folk begynder langsomt at forsvinde fra gruppen?

Det giver frustration og en form for metaltræthed. Jeg har jo beskæftiget mig med at netværke og netværk i en del år, og jeg får meldinger fra flere, der siger, at de har opgivet netværk – og det er mere end ærgerligt.

Netværk er adgang til sparring og forstyrrelser, så du kan skabe innovation

Ikke mindst os, der har helt små virksomheder, der ikke har kolleger – nogle, som man kan spørge / sparre og drøfte:
– den nye tekst på din hjemmeside
– hvordan du nemmest klarer bogføringen
– mål og ikke mindst fastholdelse af dem: hold da helt op, hvor er vi gode til at lave overspringshandlinger, og det pudsige er, at vi hopper på vores egne dårlige undskyldninger
– vende en vanskelig situation
– fejre successer
og som står der, når lokummet brænder.

Har I brug for en netværksdriver ?

Som kan hjælpe jer i gang, holde fast og være med til at sikre netværkets fremdrift, og være med til at lukke det –  for al ting har sin tid.

Så kontakt mig, og vi får en snak om, hvad det er netop I har brug for, og aftalt den økonomiske og tidsmæssige ramme

Mona Hvid
mona@monahvid.dk
Tlf: 2126 6566

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.