Bøger

Tja – listen er ikke lang endnu, men alting har jo en start. (Jeg har skrevet en del mere, men det har været faglige bestillingsopgaver, som ikke er offentligt tilgængeligt)

Her forsøger jeg at bevare overblikket til min kommende bog

Ny bog på vej:
Værtindemanualen for os med få kræfter (og andre)

Jeg er i fuld sving med at skrive bogen, som jeg blev inspireret til i sommers.
Min 70-års fødselsdag stod for døren, og jeg opdagde, at jeg kun havde haft gæster to gange i løbet af de sidste 8 måneder – den ene gang to gæster og den anden var der hele tre gæster. Begge gange tænkte jeg, før gæsterne kom “Hvorfor i alverden har du inviteret?” Jeg var allerede meget træt og havde fortrudt, da mine begrænsede kræfter ikke slog til.

Det blev til mange tanker om, hvordan jeg skulle fejre, at jeg havde været her i livet i 70 år, og vanetænkningen måtte brydes.
En nat gik det op for mig, at det ikke bare var det rent praktiske, som triggede mig, men der var også noget, som jeg slet ikke havde set: Værtindestress.
Fortidens og mine krav til mig selv som værtinde spøgte og spændte ben.
Det blev efterhånden til mange spændende erkendelser og en masse praktiske råd, som jeg nu er i gang med at skrive en bog om.

Du må gerne bidrage, dels med hvilke forhindringer der er for at invitere gæster, men også gerne dele ideer til, hvad man kan gøre, når kræfterne er små, og man gerne vil holde fast i vores nordiske gæstfrie kultur.
Skriv til mona@monahvid.dk eller ring på tlf: 2126 6566.

Bogen udkommer efteråret 2024

Eventyr-antologi 2023

Jeg har 3 små eventyr med i denne antologi, der udkommer den 6. november 2023. 
Skal lige prale: fik faktisk en delt første plads for det bedste eventyr!

Bogen kan bestilles her: https://bogshop.bod.dk/eventyr-antologi-2023-9788743055952

Livet har lært os

Lone Rytsel, Mona Hvid, Anne Holde, Marie Lenstrup, Birgitte Flenstrup, Marianne Christensen

Antologi på vej – udkommer ultimo 2022

Denne bog har været den sjoveste at skrive, da den er skrevet af seks meget forskellige kvinder, der hver især har skrevet om nogle af de ting, som livet har lært os.

Vi har givet hinanden frihed til at skrive, som vi har lyst til – har givet hinanden lidt feedback, hvis vi har bedt om det.
De fleste redaktører ville nok hive sig voldsomt i håret, for kapitlerne er så forskellige. Men det er et bevidst valg – for tiden er til at ikke alt skal være strømlinet og følge hverken de skrevne eller uskrevne regler.

Forlaget Liv, 2022

Kulturmotoren – et bud på et nyt ForeningsDanmark

Mona Hvid og Henrik Bjørn Olsen

Verden er i stor forandring, og det påvirker os alle, også vores foreninger. Vi har nu i flere år kunnet se, at foreningslivet havde nogle krisetegn, og de blev så meget tydeligere, da Danmark lukkede ned (corona).

Vi har arbejdet med lokaludvikling og dermed også med foreninger i mange år, og har sidst sammen med nogle foreninger arbejdet på, hvordan man kan forandre foreningerne, så de kan få en ny rolle i samfundet, ikke skal slås med at få besat pladserne i bestyrelsen og få ændre medlemmernes rolle fra at være forbrugere til at bidrage aktivt til fællesskabet.

Bogen er gratis, koster alene porto kr. 60 – kan bestilles her: mona@monahvid.dk

Kan også downloades på landliv.dk, hvor der også kan læses mere landliv.dk

Forlaget Landliv, 2022

Styrk din mentale sundhed

8 kvinder har givet deres bud på at gøre livet lettere, eller bedre at overkomme, når det føles svært. Flere emner til genkendelse og flere gode ideer til inspiration.

Skriv for livet af Marianne Christensen
Mental fitness både for syge og raske af Mona Hvid
Refleksioner til holistisk livsstil af Anne Holde
Mad løser ikke alt, men intet løses uden af Birgitte Flensholt
Mål din mentale trivsel af Marie Lenstrup
Sensitivitet, stress og sundhed af Tine Rytsel
META-sundhed og FTF af Hanne Andersen
Bliv klogere på dig selv af Lone Rytsel

Bogen kan købes hos boghandlere (fysiske og online) eller bestilles på lone@lonerytsel.dk

Forlaget Bod – 2022

Kompetenceudvikling
Mental og fysisk genopretning i folkeoplysningen

Lone Rytsel m.fl.

Mit bidrag handler om, hvordan folkeoplysning kan medvirke til dannelse af fællesskaber og fællesskabers betydning for vores mentale, men også fysiske sundhed

Bogen kan købes hos boghandlere (fysiske og online)

Forlaget BoD 2022

Os hernede fra

En antologi skrevet af 50 forfattere fra eller med tilknytning til Lolland-Falster, Sydsjælland og omkringliggende øer.
Lokalprægede digte og prosatekster, der udgives i anledning af forfattergruppen stORDstrømmens 10-årsjubilæum den 2. juni 2022.

Forlaget Bostrup – 2022

Skriv dit (voksne) barns bog – det er ikke for sent


Jeg skrev to bøger i 2019. Den første er en privat bog, der heller ikke bliver offentlig tilgængelig: “Jens’ Bog” Den næste udkom primo november: “Skriv dit voksne barns bog” – kan købes i boghandler / online og her

Bogen er fortsat en aktuel håndbog – er let læselig og kan ind imellem give et smil på læben. Har inspireret en del til at komme i gang med at skrive – nogle har skrevet om deres børn, børnebørn m.m, mens andre er kommet i gang med at skrive om andre eller om noget helt andet.

Læs mere her

Forlaget Bod – 2019