Om mig

Inspirator | Foredragsholder | Forfatter | Konsulent

 Som underviser og foredragsholder:

Lad jer ikke narre af, at jeg ligner en pæn dame på billedet. Jeg er en engageret, farverig og livlig underviser.  Har levet så længe, at jeg på mange måder evner at omsætte viden til visdom, som det siges, jeg formidler på en inspirerende måde.

Underviser og foredragsholder om udvikling.

Har arbejdet i mange år som konsulent for lokalområder og virksomheder – ofte med fokus på, hvordan tackler vi de store forandringer og samtidig skaber trivsel.

Mine fokusområder er nu

–  lære fra sig at komme i gang med at skrive. Ofte med udgangspunkt i min bog: “Skriv dit (voksne) barns bog, det er ikke for sent”

– inspirere til at skabe et godt liv, som rask, som syg, som pårørende, som pensionist, hvor min undervisning tager udgangspunkt i hverdagen med dens glæder og genvordigheder

– skabe nyt liv i foreningerne. Forenings-Danmark udfordres, men det er noget af DKs DNA, så derfor er vi i gang med at skrive en bog om dette, holder foredrag og workshop (se mere på Landliv.dk

Inspirator – hvad er det? – og lidt historik

At være inspirator vil sige at opfange signaler og små hint, der viser, at her ligger et potentiale,  eller her ligger hunden begravet.  Ved at se dette og udvikle på det, kan livet blive endnu mere berigende og livfuldt – det gælder for personer, grupper, foreninger m.m.

Hvis du mest har lyst til at forblive i komfort-sofaen, og ikke ønsker nogen form for forandringer / prøve noget nyt: hold dig væk fra mig!

Jeg er uddannet socialrådgiver, dengang uddannelsen primært handlede om kommunikation og samtalen, men samtidig gav grundlæggende indsigt i psykologi, sociologi, jura, statistik, psykiatri, socialmedicin, nationaløkonomi. Uddannelse var dengang også terapeutisk.

Denne brede har været fundament for nysgerrighed, yderligere læring og mulighed for at tænke på tværs af forskellige teorier og virkeligheden.

Kvinder og mænd

Min opgave i nationaløkonomi var: Kvinder på arbejdsmarkedet, og siden har jeg arbejdet meget med kvinder. Trivsel og udviklingsprocesser på arbejdspladser med mange kvinder, Flinkeskolen, lederudvikling af kvinder, iværksætteri og kvinder, Kvinder og Gudinder m.m.

Jeg har også arbejdet med mandearbejdspladser f.eks. i forsvaret og tekniske forvaltninger.

Arbejde

Efter 9 år som socialrådgiver i Præstø Kommune, har jeg arbejdet som konsulent, kombineret med undervisning og foredrag – samt et hav af udviklingsprojekter.

Iværksætteri og ledelse har været på dagsordenen siden 1996, hvor vi var to i en lille konsulentvirksomhed, der i løbet af få år voksede til 83 ansatte – det var en berigende og krævende opgave at være direktør. Prøvede også at gå konkurs.
Fra 2011 har jeg haft mine egne virksomheder: Inspirator Mona Hvid og Landliv a/s.

Fokus

Jeg har altid arbejdet med udvikling, forandring, innovation, disruption og lidt mere udvikling – både som person, på arbejdspladser,  i lokalsamfund og samfundsmæssigt – herudover har jeg givet individuel sparring til medarbejdere, ledere, chefer og privatpersoner.

I de 3 sidste år har jeg været på en meget stor rejse med sygdom og endnu mere intens personlig udvikling og vender nu tilbage som den viise kvinde, der har en herlig evne til at se muligheder, er rummelig og ikke mindst fremsynet. Læs evt. om rejsen her 

Jeg  vil gerne være med at opdage endnu mere potentiale = en skjult kraft eller udviklingsmulighed. Inspirere til nysgerrighed, give mod at udvikle potentiale uanset alder, position (på eller udenfor arbejdsmarkedet), sammenhænge (f.eks. i foreninger, lokalsamfund).

Derudover vil jeg gerne bidrage til, at vores opfattelse af virkeligheden udfordres, og nye muligheder og tankemåder opstår.

En kommentar til “Om mig”

  1. HALLO ! Hvad går der af dig ?
    Det er bare knald-hamrende-godt. Nu kan jeg mærke Mona – nu står hun frem med noget af det, der gør forskellen

Der er lukket for kommentarer.