Malerier m.m.

“Hvor kan vi se, hvad du har af malerier?” 
“Sælger du nogle af dine tegninger?”
Nu gør jeg noget ved det – og begynder at lave et lille galleri herinde. 
I må leve med billedkvaliteten – det er, hvad jeg og min telefon evner. 

Du er altid velkommen til at komme og se mine billeder – ring først.
Ønsker du at købe eller se et maleri i dit eget hjem, så kontakt mig på: mona@monahvid.dk eller tlf: 2126 6566

Malerier:
a) Akryl på lærred se her
b) Akryl på akryl karton se her 
c) Akvarel se her
d) Zentangel (doodlerier) se her 

Min maler-historie

Jeg har altid tegnet og malet, indtil lærer Jensen i 1.real (ja-ja, jeg er så gammel, at jeg har gået i realen) kritiserede mine billeder, så stoppede jeg. I bagklogskabens klare lys kan jeg godt se, at det var hans forsøg på, at jeg skulle blive endnu bedre. 
I stedet kastede jeg mig over andre kreative sysler: spille teater, sy tøj og billeder, lave collager m.m.

I slutningen af forrige årtusind havde vi et visionsseminar i virksomheden, som efter drøftelser endte med at vi alle gik i gang med lærred og oliemaling. Jeg ænsede intet af, hvad der skete omkring med – jeg var totalt opslugt – og gik derefter i gang med oliemalerier. 

En flytning gjorde, at jeg måtte skifte til akryl – olie kræver mere albuerum – både af hensyn til lugt (vidste ikke, at man kan få lugtfri oliemaling) og plads. 

2011 gav et helt afgørende vendepunkt. Jeg var på et maleseminar, hvor arrangøren kom forbi, mens jeg igen-igen sad og vurderede vinkler, lysindfald, indgang til billedet osv.
“Mona, husk alt er tilladt!” sagde hun bare og gik videre. 

Om natten drømte jeg, at der var et hus med et hvidt stakit – der sad en mand udenfor og læste avis. Jeg malede lige henover det hele med en meget flot pink maling med et stort penselstrøg – der blev huller i malingen, så manden kunne fortsat trække vejret. 

Jeg var netop gået solo-selvstændig, og sommermånederne skulle bruges til at lave hjemmeside, markedsføringsmateriale, …, … men jeg malede fra solen stod op og indtil det blev mørkt. Det blev til 16 malerier. 

Siden har det været i bølger, at jeg maler. I perioder har jeg brugt al min kreativitet på projekter / arbejde – i andre perioder er det skrivning, der er i højsæde – men nu er jeg vist kommet til et kapitel i mit liv, hvor der er plads til mere kunstnerisk udfoldelse – og det NYDER jeg.

Mine kræfter er i perioder ikke ret store, og der fik jeg ideen til at male kort. Det er overskueligt, og jeg får afprøvet nye teknikker.
Det startede med at jeg lavede de prikkede kort op. Senere blev det til zentangel-kortene, som blev afløst af en mere løs streg, hvorefter Pjuske dukkede op på et kort den 20.marts – aner ikke, hvor den kom fra.

Pjuske er en stor udfordring for mig, for den er “bevidst uperfekt.”
Det kan være svært at lave noget perfekt, mens det er vildt provokerende for sådan én som mig at lave noget bevidst uperfekt.  Pjuske skaber så meget glæde – reaktionerne er ikke til at tage fejl af, når nogen ser den, uanset om det er i virkeligheden eller på de sociale medier. Og formålet for mig med mine billeder at skabe glæde, både for mig mens jeg skaber, men ikke mindst for dem, der ser dem.
Pjuske udfordrer mig igen – er blevet opfordret til at lave den i plakatformat.

Titler på billederne

Jeg har det dobbelt med titler på billeder – på den ene side, så kan det hjælpe den, der ser på billedet til at følge kunstneren – på den anden side, så oplever jeg, hvordan en titel begrænser beskuerens fantasi. Derfor er der kun få af mine billeder, der har titler. I stedet får hvert billede et nummer – måske tages billedet af hjemmesiden, når det bliver solgt, måske ikke. 

 

Rettigheder

Alle billederne er selvfølgelig unikaer – jeg kan dog godt finde på at bruge det samme motiv igen og igen – når Oluf Høst kunne male den samme port langt over 100 gange, så kan jeg vel også.
Jeg beholder retten til at anvende – også solgte billeder – som illustration i bøger, foldere m.m., medmindre vi aftaler noget andet.