Kunstneriske sommeraktiviteter

Mød lokale forfattere I skolens have med indgang fra Tangvej 11A – 4735 Mern

Forfatterne har en bred faglig og kunstnerisk baggrund, men er meget forskellige i deres forfatterskab og kunstneriske udfoldelser.

Krimier, spændingsbøger, fagbøger, digte og personlige beretninger.

Søndag den 8. august kl. 13.00-15.00

Freya Anduin –” Fortid, fiktion og figurer – historiske bøger som fiktion.
Forfatteren skriver historiske hyggekrimier, som bygger på virkelige forbrydelser og fortæller om sine overvejelser. Hvordan blander man fakta og fiktion, og hvor historisk er historisk? Er ’gamle dage’ så gammeldags, og hvad er forskellen på det, der var, og det der kunne have været? Forfatteren læser lidt op fra bog 2 i serien om Lendorph & la Cour ’Løgnere og Levemænd’ fra et afsnit om nogle meget specielle, men helt virkelige privatdetektiver.

Mogens Bak-Hansen – ” Kristendemokraterne i Danmark” – en bog bliver til.
Forfatteren er historiker, men har livet igennem været engageret i foreningslivet og politik. Han har hele tiden beskæftiget sig med krydsfeltet mellem idealisme og realisme for om muligt at være med til at flytte dagsordener. Kristendemokraterne er det eneste rent værdibaserede parti i Danmark – altså hvor idéer betyder mere end økonomi, og det mener han er værd at skrive en bog om, så vi måske kan få en mere grundlæggende politisk debat om, hvad vi vil med vores land.

 Anne Holde – ”Hjertes forvandling – Tårernes vækkeur”
Anne Holde har altid været glad for at skrive. Da hun var ung, skrev hun digte, små historier og senere små artikler og kronikker til aviser, Hendes kritiske sans og forsvar for uretfærdigheder har altid betydet meget for hende, så trangen til at skrive sig ud af besværligheder på vejen lå ligefor. Hun debuterede med ”Hjertets forvandling – Tårernes vækkeur”, som hun vil fortælle lidt om og læse op af.

Mona Hvid – “Brug livet som inspirationskilde til at skrive – også fagbøger”
Forfatter til “Skriv dit (voksne) barn bog – det er ikke for sent” og “Du må LEVE med det” (om at blive svært syg og beskeden er: Du må LEVE med det – udkommer ultimo 2021) Hun fortæller om, hvordan man kan bruge oplevelser fra sit liv til enten at skrive om sit eget liv / om livet sammen med sit barn eller barnebarn, men også om, hvordan man kan tage et tema fra sit liv og gøre det til noget, som flere kan inspireres af.

 

Søndag den 19. september kl. 13.00-15.00

 Lise Bostrup – “Sproget i Storstrømsområdet”.
Hvis man tror, at alle syd for København taler dansk på samme måde, så må man tro om igen. Sydsjælland og øerne i Storstrømsområdet er præget af store dialektale forskelle, som afspejler Danmarkshistorien. Den mest markante forskel er, at personer, der er vokset op syd for Præstø ikke bruger stød, men siger huus og muus i stedet for hu’s og mu’s. Hvordan kan det nu være? I dette indlæg giver fagforfatteren eksempler på en række karakteristiske forskelle og sammenhænge, som kan iagttages den dag i dag.

Marianne Christensen – ”Hvor blå kan man bli’” og andre digte fra hjertet.
Forfatteren blev i 2015 en tilfældig torsdag aften inviteret til at fortælle en historie til bluesmusik. Hun tog imod udfordringen, og mødte op til næste bluesjam på Stars i Vordingborg. Det blev en succes, så hun fortsatte med at fortælle små finurlige og ofte humoristiske historier til bluesmusikken. Det blev i løbet af de næste fem år til 36 vidt forskellige digte, alle med et islæt af alvor. Det er jo blues. Under Coronanedlukningen samlede hun digtene og udgav dem sammen med forhistorien i  bogen ’”Hvor blå kan man bli’”. Hun vil fortælle om, hvordan det gik til, at hun pludselig tog fat i den ’blå’ side af tilværelsen.

Michael Næsted Nielsen – ”Spøgelser og dæmoner for drenge og piger”
Forfatteren skriver spændende, dramatiske og nogle gange uhyggelige bøger for drenge og piger mellem 8 og 100 år. Det fede gys på den gode måde.” Han læser fra B&U romanen ”Ekko fra dybet” om to danske unge, som oplevede Titanics forlis i 1912.

 Hans-Willy Bautz – ”Krimier fra lokale seværdigheder – Skovtårnsmordet”
Krimiforfatter med lokale krimier. Har i Tyskland fået udgivet to bøger med fortællinger og to krimier. I Danmark fem krimier dels med handling på Sicilien og i Tyskland dels i Danmark, nemlig Østsjælland, Sydsjælland og Mariager Fjord. Seneste udgivelse er „Skovtårnsmordet“. En Læsøkrimi udkommer i november 2021.

Alle er velkomne. GRATIS adgang. En let servering. Tilmelding på info@sandvig.folkeoplysning.dk – senest dagen før

Arrangementet er støttet af Kulturministeriet- Pulje til kunstneriske sommeraktiviteter.

DOF – Sandvig Folkeoplysning og Fortælleværksted   

  Sandevej 3 – Sandvig – 4735 Mern – Tlf. 40426294 – mail: info@sandvig-folkeoplysning.dk – hjemmeside: sandvig-folkeoplysning.dk