Foredrag: Forstår du ikke al den snak om udvikling?

Du er ikke den eneste, der ikke kan forstå og rumme al den snak om udvikling. Det kan de færreste.

Hver dag bliver vi bombarderet med nyheder om den teknologiske udvikling, selvkørende biler og robotter, der risikerer at overtage vores arbejde.

Ord, som disruption, kunstig intelligens og resiliens flyver igennem luften, og hvor skal jeg begynde for at kunne forstå noget af det.

En ramme, som du kan sætte det hele ind i

For mig er det vigtigt, at jeg har en ramme, så jeg kan forstå, hvorfor det hele går så hurtigt. Den ramme har jeg arbejdet med i en del år, og har jeg givet den videre til flere på mine foredrag. Det giver en forståelse og en form for ro, når man kan se sammenhængen – det bliver lettere at kunne rumme alt det nye.

 

Fremtiden kommer hurtigere, end du tror

Det skyldes at forandringshastigheden hele tiden fordobles – f.eks. computeres hurtighed til at beregne data, og vi ved at i 2023 er en computers kapacitet lige så stor som en menneskehjerne – forskellen er den, at vi kun bruger kun en lille del af vores hjerne, mens computeren kan bruge det hele.

Allerede i 201 vandt computeren Watson over de to dygtigste i Jeopardy i USA.

Dette billede er elendigt, men det fortæller rigtig meget

Piloter _600

 

 

 

 

 

 

Og vi skal ikke gøre det samme, som de to piloter – men åbne øjnene for muligheder og farer.

Indtil nu har det været sådan, at de store vandt over de små, fremover er det sådan, at de hurtige vinder over de langsomme – derfor er det vigtigt, at vi som almindelige borgere og medarbejdere ikke bare trækker dynen op over hovedet / eller stikker hovedet i busken, og siger, at det må de andre om.

“Jamen, jeg er tilfreds, så lad andre finde ud af det – det interesser ikke mig”  – hvis holdningen er sådan, så bliver man overhalet indenom – og andre kommer i den grad til at bestemme over ens liv.

Forandringerne er meget andet end it og teknik

Vi hører måske mest om de teknologiske forandringer, men det væsentligste er faktisk at vi må ændre vores tankegang / mindset, ellers bliver mange af os væltet af pinden, går ned med stress og andet.

Især hvis du er blandt dem, der gerne vil have kontrol over dit liv, din families liv, dit arbejde, så er du meget i farezonen, fordi det bliver meget svært i fremtiden at have kontrollen, da tingene forandrer sig så hurtigt.

Der kommer også rigtig mange fordele

Jeg behøver f.eks. ikke tænke på, at jeg skal have fornyet mit kørekort, når jeg bliver 70, for på det tidspunkt er de selvkørende biler for længst en realitet. Min bil er 5 år gammel, og jeg regner ikke med, at jeg fremover skal bruge penge på at købe en bil. Tænk på, hvor mange penge vi kan spare.

Om 3-5 år er de selvkørende biler så udbredte, at jeg bare kan bestille en bil via min telefon, fortælle den, hvor jeg vil hen. Når vi kommer frem, beder jeg den enten vente eller siger tak for i dag, og den kører videre til den næste kunde eller kører til opladning. Betaling er trukket automatisk – der, hvor jeg nu har mine penge stående. De kører allerede på de danske veje, men skal fortsat have en chauffør med, fordi lovgivningen endnu ikke er på plads.

Energi bliver billigere – måske gratis

og det betyder, at ingen behøver at sulte, da man allerede nu kan lave saltvand til ferskvand, men det koster energi – når ferskvand bliver gratis, så kan ørkenen dyrkes osv.

Det er nogle spændende muligheder. Det store spørgsmål er: skal alle disse goder gøres tilgængelig for mange, eller skal nogle få eje dem og sælge os det til den pris, som de nu fastsætter.

Det afhænger bl.a. af dig og mig, og hvordan vi forholder os til alt det nye.

Foredraget giver dig en ramme

så det bliver nemmere at forstå – og så er det ikke kedeligt (det er ikke bare mig, der siger det, men de, der tidligere har hørt det).

Jeg vil også give mine bud på, hvordan vi kan arbejde med vores måde at tænke på / vores mindset, så vi bliver bedre til at meste livet med alt det nye – her vil du både blive præsenteret for Klods Hans og Dit indre Kompas.

Klods Hans _300

Henvendelse til Mona Hvid
mona@monahvid.dk
tlf: 2126 6566

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.