Invester i din 3. alder

Det handler ikke om pensionsopsparing, men at investere sig selv!!!

Overgangen til den 3. alder er formentlig den største forandring, der sker i vores liv, og det er ikke ligegyldigt, hvordan vi bruger denne overgang – da det får stor betydning for de sidste 30-40 år af vores liv.

Dette bliver forstærket af, at forandringshastigheden i samfundet / verden accelererer mere og mere.Den virkelighed, som vi vil leve vores seniorliv i, bliver meget anderledes, end vi kan forestille os. Vi har været med fra dengang en mobiltelefon var en stor meget tung ting, som man slæbte ud i bilen, til i dag kan vi få en lille computer med telefon og kamera, der sidder på ens brillestang. Den teknologiske udvikling kommer til at gå endnu stærkere, og jeg behøver ikke at frygte den dag, hvor jeg ikke længere kan køre bil, for da er den førerløs bil normalt.

Vores måde at tænke på og behandle hinanden på er også inde i en kraftig udvikling – hvor vi dagligt igennem medierne bliver fodret med, hvordan mennesker opfører sig umenneskeligt, men der er også en anden tendens, hvor vi mere vil hinanden det godt.
Overgangen starter, når vi er i 50-erne – selvom du har tænkt dig at arbejde til du bliver langt op i årene.

Den 3. alder kan blive dit mest spændende og spil-levende livsafsnit.

Hvad får du?
Inspiration til ikke at begå de faldgrupper, som rigtig mange falder i – og det er dyrt rent menneskeligt, og i længden r..kedeligt
(f.eks at tro, at du bare kan have et fuldtidsfritidsliv i den 3. alder, eller at tro, at nu får du gjort alt det, du aldrig har haft tid til)
Blive udfordret, så begrænsninger ikke er dem, der kommer til at bestemme, hvad der skal ske.
“Giver du mig de penge, jeg mangler for at kunne leve min drøm ud?” nej, men du får en spade, så du kan grave ned til, hvad der reelt er glæden ved det, som du tror, at du kan købe for penge.
Der er tilbud til forskellige aldre
  • der er i 50-erne og 60-erne og din arbejdsplads
  • der står overfor / er i overgangen til den 3. alder
  • der er i den 3. alder, men gerne vil have endnu mere ud af livet.

Hvad 

– Vise dig de mest almindelige faldgrupper, som mange falder i ved overgangen til den 3, alder f.eks. Nogle dør indenfor det første halve år efter, at de er blevet pensionister, og mange får depressioner og antallet af personer, der får lykkepiller, stiger

-Sætte vores liv som seniorer ind i et fremtidsscenarie – så der er mulighed for at forberede / kvalificere dig

-Give nogle få, men effektive ideer til, hvordan man kan leve godt i en så stor foranderlighed.

-Udfordre vanetænkningen

-Se på behovet for at være “til nytte”

-Give inspiration til at gå på jagt efter det, du inderst inde, gerne vil bruge dit liv til, og mange finder også modet til at gøre det.

Og det helt smarte er, at du kan kvalificere dig til dit seniorliv, mens du går på arbejde – og de kompetencer, som du har brug for at træne, er også dem arbejdspladsen har brug for.

Hvordan

  • Foredrag
  • Workshops
  • Temadage på arbejdspladser og i organisationer
  • Udviklingsforløb på arbejdepladser
  • 1:1, hvor du får mulighed for at få vendt netop din situation

også foredrag til særlige grupper f.eks. landbofamilier

 

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.