At skrive giver noget særligt

Jeg er overrasket over, hvor mange der har lyst til at skrive. Det er i alle aldre, fra meget unge til meget gamle.

Efteråret har givet mange gode samtaler om dette. Det er selvfølgelig, fordi den første bog, jeg har udgivet, er en god anledning til at få samtaler om at skrive.

“Skriv dit (voksne) barns bog – det er ikke for sent”
Bogsignering på VordingBOGmessen

Mange fortæller, at de er gået i gang for længe siden, tager det frem ind imellem, men kommer ikke rigtigt videre – mens de overbeviser sig selv om, at det kommer en dag.

Andre har skrevet, men er ikke kommet i mål med, hvordan det skal gives videre. Det kan være bogen om deres eget liv, deres børns eller kapitler af deres liv sat ind i den historiske ramme.

En har skrevet bogen til hvert af hendes 4 børn, men så brændte deres hus – også de håndskrevne bøger, der endnu ikke var givet til børnene.

At skrive giver nogle særlige stunder

En ældre mand – ja, jeg tror ikke, at han vil blive fornærmet, hvis jeg kalder ham gammel, sagde, at han havde skrevet om sit liv. Men nu hvor vi talte sammen kunne han mærke, at han savnede de stunder, når han skrev. Inden vores samtale sluttede, lyste han op, for nu vidste han, hvad han ville gå hjem og begynde at skrive om.

At skrive gør noget helt særligt for én og éns dag, kan jeg i den grad genkende.

Jeg vidste det ikke, da jeg gik i gang med Jens’ Bog – en bog om min søns første leveår. Men jeg kan se nu, at den bog var med til at få mig ud af sengen, fordybe mig, så min sygdom ikke tog hele dagsordenen.

Der er forskning, der peger på det samme, at vi får det bedre og bliver mere raske, når vi skriver – også selvom udgangspunktet ikke er sygdom. Jeg kan sørme ikke huske, hvor jeg har gemt den artikel, når den dukker op, skriver jeg noget mere om det.

2019 gav mig flere store gaver

Men den største er nok, at jeg begyndte at skrive for alvor. Jeg har skrevet en del i mit liv, men det har enten været selvrefleksion eller fagligt (hvor der er en masse krav, som skal opfyldes).

At skrive, fordi man har noget på hjerte, er noget helt andet.

“Mor, hvornår går du i gang med din næste bog?”

spurgte min kære søn Jens mig om forleden. Han har set, hvordan jeg har det bedre, hviler mere i mig selv, mærker mindre smerter og trætheden, når jeg er i gang med at skrive noget, der betyder noget for mig.

Mit ønske for 2020

er at flere finder glæden ved at skrive – at starte med at skrive om sin egen barndom, sit barns, sit barnebarns er en god start.

Jeg ønsker for mig selv, at jeg snart kommer i gang med mit 3. bogprojekt, for det er så herligt.

Tak for alle de gode samtaler i 2019

Bogen har givet anledning til meget kommunikation, både skriftligt på de sociale medier, og snakke – de har alle hver især givet mig glæde, og jeg glæder mig til endnu flere samtaler til næste år.

God jul og godt nytår

PS Jeg har stadig lidt bøger tilbage til intropris kr. 100 + forsendelse.
Tryk her

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.