“Jeg er træt”

Inde i mig er der én stemme, der ofte og så igen siger: ”Jeg er træt”

Hun har været der i perioder af mit liv, og så er hun forsvundet igen, og nu har hun været her i de sidste 2 ½ år, som en tro følgesvend, mens jeg har været syg.

Hun kan komme hvor og hvornår som helst. Jeg vågner efter en god lang nats søvn, og rejser mig op i sengen, og så siger hun højt og klart inde i mit hoved ”Jeg er træt.” Og hun gentager sig igen og igen hele dagen.

Jeg ved jo godt, at når man hele tiden siger noget til sig selv, eller hører det, så tror vi på det, og så bliver vores virkelighed sådan.

Sådan er det også i den ydre verden

Det er også det, der sker i den ydre verden, når vi hele tiden får nogle grimme historier om nogle få utilpassede med anden religion, så tror vi, at det gælder alle med muslimer. Bliver bange for al den ballade, og så skal de ud! Og vi skal beskytte os selv! Men virkeligheden er en anden – der er rigtig, rigtig mange muslimer, som er veltilpassede og passer deres job. Hvis vi ikke havde dem, så manglede vi mange ingeniører, sosu-hjælpere, læger, chauffører m.fl.

Min “kamp” med stemmen

Nå, det var en anden side af virkeligheden, tilbage til de indre linjer. Jeg har forsøgt at stoppe hende: bedt hende om at holde op med at blive ved med at gentage, skældt hende ud, forsøgt at lade være med at høre efter, skældt mig selv ud over, at jeg ikke kunne få hende til at holde kæft osv.

Ny stemme – ny indsigt

I morges, da jeg sad og børstede tænder, fik jeg set mig selv i spejlet, netop som hun igen meddelte: ”Jeg er træt.”

Og det var heller ikke noget kønt syn, jeg så i spejlet – med noget, der lignede en høstak på toppen, nedenunder trætte øjne, og mundvigene hang med skuffen.

Så kom en ny tanke:
”Du har den energi, som du har brug for netop nu!
Du har fået mange flere kræfter, men hvis hun ikke bremser dig, så vil du fare derudaf igen, og det har du ikke kræfter til!
Din opgave er at sørge for at få så meget af det, der bygger dig op!”

Og her ved jeg godt, hvad det handler om:

  • spise det, som jeg ved er godt for mig
  • være udenfor så meget som muligt, og gerne i naturen
  • få hvilet
  • omgås mennesker, der giver energi, og undgå dem, der tapper mig.

Det var vitterligt et Aha – og det er jo bare logisk.

Reaktioner:
Irene Hyltoft Thomsen reagerede således på dette opslag, og kom med et rigtigt godt råd:

Sikke en indsigt, wauu! Hun er da helt vidunderlig ❤️ hun passer godt på dig, og hun er vedholdende. Hun er blevet ved og ved indtil du forstod hendes budskab. Hun er en fantastisk ven. Sig til hende “tak for du passer på mig, jeg holder meget af dig, og jeg lover at jeg nok skal lytte til dig” “vil det være ok med dig, at du holder fri idag? Og jeg viser dig at jeg godt kan tager over?”

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.