Der er fordele ved at være syg!

I går fik jeg tilsendt mit handicap p-skilt, og jeg tænkte spontant: Der er fordele ved at være syg!

Jeg var længe om at tage mig sammen til at søge: ”Det går over” – ”Det går jo nok” osv. Og der gik nogen tid, før jeg fortalte det til nogen, at jeg havde søgt.

Alt sammen undskyldninger for ikke at se i øjnene, at jeg er blevet handicappet – arghh, det er ikke nogen sjov erkendelse.

Men hvor blev jeg glad for det, da det kom med posten i går.
Jeg er til så mange undersøgelser på diverse hospitaler. Her behøver jeg vist ikke skrive mere: alle ved, hvor svært det er at finde en p-plads, og min gå-distance er 10-350 meter for tiden.

 

Nu skal jeg have lært alle reglerne, for udover at kunne parkere på handicappladser, så må jeg parkere længere på tidsbegrænsede pladser: vi er jo langsomme os handicappede !

Jeg har stadig svært ved at beskrive mig selv som handicappet på trods af:
Jeg får pt hjælp til at komme ud af sengen om morgenen, hjælp til at få tøjet på, og senere hjælp til at få det af igen og komme i seng. Får hjælp til rengøring og alt det øvrige praktiske klarer min nabo og mit øvrige netværk.Jeg er ikke i stand til at lave mad (siden juni 2018). Mit hjem er indrettet med plejeseng, galge, badetaburet, toiletforhøjer og rollatorer.
Så der burde være syn for sagen, og i det hele taget er der ikke så meget, som jeg kan selv, men at betragte mig selv som handicappet? Det er en af de mange kameler, der skal sluges.

Mere handicaptrafik – som også er en fordel

I dag har jeg fået bevilget handicapflex. I vores kommune kan man ikke få flextrafik, når man bor i en by, og det er Fuglebjerg, selvom den er bette. Her skal vi gå til nærmeste busstoppested, og det er 650 m væk. I stedet kan jeg mod betaling få handicapflex, hvor jeg bliver hentet på min bopæl og kørt derhen, hvor jeg skal. Det er bevilget i dag.

Håber ikke på at bruge flex-trafik så meget, min ryg vil ikke være begejstret for den ventetid, som man ofte har som bruger, så jeg er glad for min bil.

Hvordan kan du køre bil? spørger mange.
Jeg var så “ufornuftig” at købe en dyr bil for 8 år siden. Den har høj indstigning, sæder, som man sidder fast i, samt kan køres med én finger: jeg har nemlig både automatgear og fartpilot. Jeg er i dag taknemmelig for at min eks ”lokkede” mig til at købe så dyr en bil, for ellers havde jeg ikke kunnet køre bil i dag, hvilket jeg kan for det meste.

– kom væk fra overskriften:

Jeg forstår meget mere

Der er mange andre fordele ved at blive sat ud af spillet og sat voldsomt ned i fart:
Der er så meget, som jeg pludselig forstår og får forståelse for.

F.eks har det altid undret mig, at nogle kunne køre ud et smukt sted, slukke motoren og blive siddende i bilen. Hvorfor hulen steg de ikke ud og mærkede naturen?

– og hvad gør jeg selv i dag!!! Der er ofte ikke kræfterne, og ofte er der ingen i nærheden, som jeg kan få til at tage min rollator ud og ind af bilen.

Flere fordele – kom gerne med input

Der er mange flere fordele, men ikke flere kræfter til at skrive i dag.

Du er meget velkommen til at komme med de fordele, du kan se ved at være syg.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.