Senioriværksætter – er det så let?

Måske fik jeg det til at lyde for nemt i P4 den 24.10.2018, da jeg talte om at blive senioriværksætter.

Men det skyldes, at jeg har en grundlæggende holdning, at alt i livet er som et eventyr:

Først bliver man draget til at gå ud af sin komfortzone, så tvivler man, men så tager man sig sammen.
Drager af sted, i starten går det måske let. Men så kommer der udfordringer, der gør, at man tvivler, og overvejer at vende om. Men fortsætter, fordi man opdager en hjælp fra uventet kant, og drager videre.
Indtil man kommer til det punkt, som jeg kalder ”selvmordspunktet”, når jeg laver projekter: Man tænker: hvorfor hulen har jeg nogensinde begivet mig ud på denne rejse? Det her er jeg ikke dygtig nok til. Jeg er træt og jeg giver op!
Men så kommer der igen en blid vind eller en anden ”hjælper” og man går videre, indtil man har fundet løsningen og ”kan leve lykkeligt til deres dages ende”

Det vil sige, at i det virkelige liv, så venter nye eventyr, og man drager ud igen.

Selvfølgelig er der besværligheder

men når man har den frihed, som man har som senior, hvor den grundlæggende økonomi for de fleste er i orden, så er det ikke så svært at starte selvstændig virksomhed.

Det er nemt at blive iværksætter i DK

Danmark er et af de lande i verden, hvor det er nemmest at blive selvstændig, og antallet af senioriværksættere stiger voldsomt – og voldsomt er endda ikke overdrevet. Der er så mange, der oplever, at de har meget mere i sig, når pensionsalderen er nået, at de må noget mere.
En havde været pensioneret i 1,5 år, da han hørte mit foredrag “Iværksætter på fuld eller deltid” – han skrev 2 måneder efter, at nu havde han åbnet en virksomhed med cvr.nr. og forretningsplan, revisoraftaler og hele dynen.
(Du behøver først at få et cvr.nr. hvis du har en omsætning på over kr. 50.000 på 12 mdr., men selvfølgelig skal du indberette indtægt. En forretningsplan kan findes i mange udgaver, men 1 side kan være nok, hvor du lige gør dig klart: Hvad du vil? Hvordan? og især hvorfor vil du? (det skriver jeg mere om en anden dag)

 

Det kræver mod, og nysgerrighed

Og ikke mindst lysten til at vænne sig til at tænke anderledes, for det gør man som iværksætter. Det kræver også lysten til at lære noget nyt. Det er en rigtig win-win, da den bedste måde at holde hjernen i form, er ved at lære noget nyt, meget gerne noget, der ligger langt fra, hvad man tidligere har lært.

Nej, vi bliver ikke dårligere til at lære med alderen, før vi bliver rigtig gamle, men vi har sværere ved at skifte læringsstil.

Hent inspiration “50+ og nystartet”

Abelone Glahns bog: ”50+ og nystartet” var med i studiet, for at jeg ville anbefale den, men det nåede jeg ikke.

Bogen har en rigtig god indholdsfortegnelse, så du kan finde netop de afsnit, som du gerne vil læse. Den har også en hjemmeside, hvor du kan få inspiration www.50plusognystartet.dk

Mona Hvid
tlf 2126 6566
mona@monahvid.dk

Den 25.oktober 2018

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.