Der skrives så meget om den teknologiske udvikling, men jeg kan ikke overskue det

Hvad kommer alt det nye til at betyde for mit liv, vores families liv, mit arbejde og der hvor jeg bor?

Det er der ingen, der kan svare på – men jeg vil prøve at sætte alt det nye i relation til dagligdagen – få det ned i øjenhøjde, så det er til at forholde sig til.

Faren er, hvis du står af

Mange siger, at de må stå af, for de kan slet ikke overskue det – og det er farligt, for så er der andre, der kommer til at bestemme.

Du kan ikke bestemme, om du vil den teknologiske udvikling eller ej, men med nysgerrighed kan du opdage mulighederne, og råbe vagt i gevær, når der bliver for megen overvågning m.m.

Der er en stor gruppe af seniorer, der giver op, men især seniorer vil blive udsat for rigtig meget velfærdsteknologi –  Jeg vælger at reagere, som jeg gør med opvask: Det skal gøres, så kan jeg lige så godt nyde det.

Det kan du sagtens sige: Du ved noget om

Min historie er, at min søns far er it-nørd, så da han endelig havde fået slæbt mig hen til computeren, så lærte jeg at bruge mails, skrive tekster og kunne også se fordelen ved at søge på nettet. Da vi flyttede fra hinanden, blev jeg direktør i en virksomhed med en it-afdeling med 3 knald-hamrende dygtige it-folk, der var skrappe til at høre, hvad jeg gerne ville have lavet.

I 2011 gik jeg solo – og så sad og jeg så på min pc, og tænkte nu har du to muligheder: “Køb dig fra alt det der med it,eller bøj nakken og gå i gang!” Og jeg valgte det sidste – – havde vist ikke råd til det første, men også fordi jeg kunne fornemme, at det teknologiske tog bare ville komme til at køre stærkere og stærkere.

I starten syntes jeg ikke, at det var nogen fest – og hvor har jeg bandet og svovlet mange gange, og følt mig så DUM. Samtidig me har jeg præparerede mig selv til at synes, at det var spændende, og i dag bander jeg også en gang imellem, men nu har jeg den nysgerrighed, der gør,  at det er sjovt.

Selvom du ikke vil være it-nørd, kan du godt have glæde af alt det nye

Det er dagens gode budskab – it bliver nemmere og nemmere med tiden – den selvkørende bil kan vi alle snart køre i – max 4-5 år.
Vi behøver ikke at eje den, for det bliver også nemmere og nemmere at dele ved hjælp af teknologien – så vi taler til vores telefon og bestiller en bil. Når den kommer låser du den op med din telefon.

og nej, du skal ikke til at programmere den. Du fortæller den, hgoogle-bil_400vor du vil hen, om du vil hurtigst muligt der hen, eller du gerne vil køre ad en bestemt rute. Når du kommer frem, fortæller du bilen om den skal vente på dig, eller den køre videre.  Betalingen er automatisk trukket fra din konto. Og den vil sladre, hvis du glemmer noget i bilen – også is-papiret.

Og nej, det er ikke langt ud i fremtiden – det sker allerede i dag i USA, hvor man kan bestille en Ubertaxa på denne måde og et sted i England.

Teknologien er et af de områder, der for alvor ryster og rykker lidt på fundamentet og skaber nye vilkår for mennesket.

 

Derfor er jeg i gang med bogen: Fremtiden på landet – Vi bestemmer selv.

Når jeg skriver om landet, så er det fordi jeg har mere forstand og forestillingsevne om livet på landet og i de små byer, end i storbyerne.

Er der noget, som du især synes, at jeg skal skrive om?

Mona Hvid mona@monahvid.dk tlf: 2126 6566

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.