Jeg vil gerne kunne ….

Har du det som mig, at der er nogle, måske mange ting, som du gerne vil, som du ikke kan?

Denne smukke morgen, hvor sneen daler så smukt, har jeg siddet og tænkt lidt over det, og er kommet frem til to erfaringer, som jeg vil dele med jer.

1) Er det bare tankespin, som du spilder din tid med?
2) Gør det – øv dig 15-30 minutter HVER dag

“Jeg vil gerne kunne spille på klaver”

Det har jeg sagt, siden jeg var barn, og det stoppede bræt, da der flyttede 3 orgler ind sammen med min søns far. Han var organist, havde spilleelever.

Så sagde jeg det aldrig mere, for nu opdagede jeg, at jeg gerne ville kunne spille på klaver, men det betød ikke, at jeg ville lære at spille klaver.

Betyder det noget, at jeg går og siger sådan noget til mig selv

Hvorfor dog det, det er jo bare tanker?
Tanker er ikke toldfrie, og de præger os mere, end de fleste af os er bevidste om.

Forestil dig, at Marie med jævne mellemrum går og siger eller tænker: Hvor ville jeg gerne kunne synge, male, regne, lave god mad, skrive, snedkerere ….
For nogle vil det være med til at reducere Maries selvtillid, hvis hun ikke samtidig er dygtig til at fortælle sig selv, hvad hun kan gøre.

Og så er det spild af tid og energi – som kunne bruges til noget bedre.

Hvert mirakel er blot afslutning på en illusion jeg kan ikke huske, hvem der har sagt disse kloge ord, men en vigtig del af vores liv er, at få revet illusionens slør væk, og her er der et sted at starte, som ikke gør så ondt.

Hvis du virkelig gerne vil – så øv dig

Vi kunne ikke bare gå, vi måtte lære det, og vi måtte øve os igen og igen. Sådan er det med alt, selvom jeg kender nogle stykker, der ikke gider lære, de vil bare kunne.

Nu har jeg jo ligget med min brækkede ankel i 5 uger – og i julegave havde jeg ønsket mig tusser. Det var nu til, at jeg ville gøre mere ud af at lave små simple tegninger, som kunne illustrere det, som jeg fortæller, både når jeg holder foredrag og f.eks. her. Men jeg fik også noget, jeg ikke havde ønsket mig: en farvekalender fra Netto, men 365 små tegninger, som man kan farvelægge. Jeg glædede mig julemorgen, som et lille barn til at komme op til mit legetøj!

FullSizeRender (27)

“Vil du være kreativ, så brug hver dag 15 minutter på at lave noget kreativt”

Dette har jeg også hørt mange gange. Men her en måned efter, så kan jeg se, hvor meget mere sikker jeg er blevet til at vælge farve, og hvor meget nemmere det er blevet – det at vælge farver er blevet integreret i mig på en helt anden måde end tidligere. Så jeg kan mærke, at det virker.

Vi har i min familie haft en klar rollefordeling: jeg er den kreative,  og min søster den praktiske. Efter jul købte hun også en farvekalender – og hun går nu og tager tilløb til at komme i gang.

Inspirationen til dette skriv kom til morgen i et nyhedsbrev om flowskrivning, hvor der står noget,  som jeg har hørt så mange gange: Hvis du vil blive bedre til at skrive, så sæt æggeuret på 30 minutter og skriv – uden censur. Og gør det hver dag gerne på det samme tidspunkt – og lov dig selv at gøre det i en måned – det er cirka den tid, det tager din hjerne at integrere nyt.

IMG_1635

Hvad er det du siger til dig selv, du gerne vil kunne?

Her i weekenden kunne du måske overveje det. Det kan være noget alt muligt, nu valgte jeg det, som lige lå for, når jeg nu bare lå og lå – og hvis du vil styrke din kreativitet, så er det vist ligegyldigt, hvad du starter med.

I næste uge vil jeg sende dig:

5 trin til at rydde op og komme i gang med at lære det, du gerne vil kunne

Hvis du ikke abonnerer på mit nyhedsbrev, så skriv dig op her, så du er sikker på, at du får mine 5 trin i næste uge monahvid.dk

God weekend
Mona Hvid

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.