Bliv bedre til at netværke 2

I sidste uge skrev jeg, at det vigtigste redskab, som du kan bruge, når du vil skabe kontakt til nogen, du ikke kender, er at få dem til at snakke om sig selv, og hvad de interesser sig for.

At række ud efter andre er meget at sætte den anden i centrum – og bidrage med sin nærvær og opmærksomhed.

At give sin fulde opmærksomhed og nærvær er den største gave, du kan give et andet menneske.

Den er lige værd at reflektere over!

Hvad er vigtigst for dig: at få en stor materiel gave, eller at nogen “ser” dig? – måske endda ser, hvor unikt et menneske, du er?

I enkelte situationer i vores liv kan den materielle gave være vigtigst, hvis vi er ved at dø af sult, mangler tag over hovedet osv. – men ellers vinder gaven, at andre “ser” og viser dig, at du er et fantastisk menneske

Hvordan “vise” det? Ja, det kan gøres på mange måder.

  • – den fulde opmærksomhed og sende varme. I den helt enkle form smiler du bare med øjnene til den anden. Min mand sagde, at han aldrig havde “set” kassedamerne i Netto eller folk i køen medmindre, det var nogen, han kendte. Han oplevede en meget stor forskel, da han så, hvilken forandring det gav, når jeg gav kassedamen 2 sekunders – 1 minuts opmærksomhed. Det var han hurtig til at lære, og det gør bare en forskel. Jeg samler på øjeblikke, og ofte bliver dette “møde med kassedamen/herren” et øjeblik. Der er dage, hvor jeg bare er inde i mig selv, og ikke gør det, og det er også ok.
  • – fortælle de andre, hvad de ser af positivt / særligt / unikt hos den anden. Men sig det kun, hvis du mener det! Øv dig med det lidt mere neutrale: “Hvor er dine sko smarte?” – og forvent, at folk altid nærmest bortforklarer det. Forleden, da jeg havde været i kirke, steg en kvinde ind i nabobilen med nogle flotte sko. Jeg kommenterede, og så fortalte hun, at skoene havde hun købt for flere år siden i Tyskland og viste mig, at hælene faktisk næsten var slidt op. Fik hun en god oplevelse? Fik jeg?

– hvordan gør du, når du viser en anden din fulde opmærksomhed? Skriv gerne

ØVELSE gør mester – så nu er det tid til at øve dig. Beslut dig inden du går på arbejde / ud at købe ind / … hvor mange gange vil jeg give min fulde opmærksomhed. Start i det små

Nyd at øve dig, grin, når det bliver lidt pinligt. Du skælder jo ikke et lille barn ud, når det er ved at lære at gå, fordi det falder – opmuntre dig selv, som du ville opmuntre det lille barn.

 

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.