Kvinder på tværs

“Er der noget nyt i det – det har I altid været!”

Ja, den morsomme kommentar har jeg hørt mange gange, siden det blev besluttet, at jeg skal hjælpe Bosætningsambassadørerne på Vestmøn med at lave en workshop for kvinder i alle aldre, i alle størrelser, i alle sociale positioner, fastboende, tilflyttere, fritidsbeboere, potentielle tilflyttere – har jeg glemt nogen?

Hvorfor?

Fordi

  • at vi altid snakker med dem vi kender i forvejen – færdes i de samme cirkler
  • at det kan være svært at komme ind i et etableret fællesskab – både som tilflytter og fastboende
  • at 25 % af tilflyttere flytter igen indenfor 1-2 år
  • det giver inspiration at mødes med nogen, som tænker anderledes
  • der er brug for nogen, der tør tænke anderledes og få vilde / mindre vilde ideer, og som kan føre dem ud i livet

men især fordi

YNGRE KVINDER med uhyggelige store krav

Yngre kvinder er meget pressede i vores samfund, der er så mange krav til dem – måske mest deres egne krav til dem selv!

De skal både klare uddannelse og karriere, dyrke motion, være den sexede partner, den perfekte husmor, der selvfølgelig selv bager sine boller, have tid til at være sociale enten til perfekte dinners eller tid til cafebesøg og kulturelle arrangementer – for ikke at forglemme kravet om at være den gode mor.

Aner ikke hvorvidt det er samfundsånden eller det er smarte producenter af børneudstyr, der skruer presset helt vildt op. At være forældre har altid været en opgave, men nu er børnene blevet det helt centrale omdrejningspunkt i mange familier, samtidig med at vi har indrettet et samfund og et arbejdsmarked, der er mere familie-fjendsk end tidligere: lange arbejdsdage, lange transporttider, og så skal du helst også lige være på hele tiden – tjekke mail og beskeder om aftenen.

Tale med veninder om dette er godt, ja nærmest livsnødvendigt – men veninderne sidder i samme “perfekte” suppedas.På tværs af alder

Derfor ser vi også en trend, at yngre kvinder gerne vil tale med modne kvinder – også andre end deres mor.

Modne livskloge kvinder

Vi har været igennem ræset, men især er vi kommet ind i livsfaser, hvor vi begynder at kunne se igennem nogle af alle de illusioner om, hvad der er vigtigt i livet.

Vores evne til at se gennem illusioner / livsløgne og andet gejl ,som vi hele tiden præsenteres for, øges jo ældre vi bliver. Overgangsalderen kan ofte styrke denne evne, og den øges støt og roligt, hvis vi vælger at turde bruge den. Ved at bruge denne evne til at transformere mange af vores erfaringer og viden kan gøre os til nogle livskloge koner og vise kvinder. Men vi har brug for inspiration fra de yngre til at holde vores hjerne smidig og vi undgår at stivne i vores billede af verden.

Vi må skabe nye muligheder for at mødes

Vi har igennem årtier haft et meget aldersopdelt samfund, derfor er der brug for at skabe nye rammer til at mødes på tværs af alder.

Det vil kunne gavne på det personlige plan – lige fra de gode samtaler til at få klaret nogle praktiske ting

Men det vil også kunne danne baggrund til udvikle vores lokalsamfund, hvor de nye øjne udfordrer vanetænkningen. De unges kraft kombineret med de modnes erfaring/ visdom / netværk osv.

Det er så spændende, hvad lørdag den 5. april vil bringe, hvor Kvinder på tværs fra Møn, Bogø og Nyord og potentielle tilflyttere mødes til en workshop primært for at mødes! Dernæst for at se på behov og ønsker, og derefter kan det lade sig gøre og hvordan

mona-2014“Vi har tidligere haft Mona Hvid til at lede workshops, og det er livfuldt, og der opstår altid noget – og på en nem måde bliver nogle af tingene sat i værk. Så vi har inviteret Mona til at komme og lede os igennem en eftermiddag, som vi endnu ikke ved, hvad bringer, ” fortæller Lillian Sand fra Bosætningsambassadørerne på Vestmøn

Kvinder på tværs den 5.april kl. 13-15 i Forsamlingshuset Håbet, Sprovegade 15, Røddinge.

Tilmelding til sand@lsand.dk

Det er GRATIS – Fanefjord Sparekasses Fond har givet økonomisk støtte.

Vil du modtage nyhedsbreve fra Mona Hvid tilmeld dig her: https://www.monahvid.dk/

 

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.