Til bestyrelsesmøde med morgenhår og malerpletter på tøjet

Overskriften kunne også være: Hvad man dog kan komme ud for, når man laver research til en bog!

Jeg er jo i gang med at skaffe historier fra det virkelig liv til min bog: Networking i den 3. alder.

Der er skrevet masser af bøger om networking, men de handler alle om, hvordan man netværker, når man er på arbejdsmarkedet – og når man kommer i den 3.alder får de fleste brug for at udvide sit netværk eller skaffe sig et helt nyt f.eks. forsvinder en stor del af ens netværk sammen med arbejdet, og der sker så mange ting i den 3. alder, at der kan blive brug for fornyelse – og hvordan gør man så det?

 

Jeg holder foredrag om netværk, underviser i det for erhvervslivet, men det gik op for mig, at nogle metoder og gode ideer er ens, mens man er på arbejdsmarkedet og i den 3. alder, men der er også noget, der er meget anderledes.

Derfor er jeg i fuld sving med at researche. Min nabo har længe sagt, at du skal tale med Inga – formand for den lokale efterløns- og pensionistforening. For godt en time siden bankede Inga på: “Din nabo siger, at du vil tale med mig”  – jeg så herrens ud, havde bare taget noget gammelt tøj på fra morgenstunden, badet skulle vente til kort før at jeg skulle af sted til møde.

Da jeg havde sagt en sætning om at jeg ville lave en bog at netværke i den 3. alder – brød Inga ind: “DEN har vi brug for” og da jeg havde fortalt i yderligere 5 minutter, sagde Inga: “Kan du ikke lige gå med til bestyrelsesmødet og forklarer de andre det – du kan køre med mig derhen”

og sådan gik det til, at jeg dukkede op til et bestyrelsesmøde med morgenhår (og det er ikke noget kønt syn – for jeg har virkelig morgenhår) og gammelt tøj med malerpletter. Min sidemand forsøgte diskret at vifte noget væk fra mit arme – men det var maling.

Det blev et rigtig godt møde, og efter at vi havde aftalt, hvordan vi kan samarbejde – så forlod jeg mødet igen – fyldt med glæde og taknemmelighed over, at der findes mennesker som Inga, der tør gribe øjeblikket og mulighederne og hive mig med til bestyrelsesmøde med morgenhår og det hele

 

Har du en historie – en god ide – noget, der skal med i bogen, så vil jeg så gerne høre fra dig

 

og nu skal jeg i bad – skal køre om 14 minutter, men måtte lige fortælle denne herlige historie først

Mona Hvid

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.