Individuel sparring (coaching)

Sparring eller Coaching

Når coaching står i parantes er det, fordi jeg ikke alene coacher, men også giver direkte inspiration.

Jeg har maaaange års erfaring med at give sparring – for chefer, ledere, medarbejdere og personer udenfor arbejdsmarkedet.

De fleste har kun brug for et par samtaler.

Andre vender tilbage efter 1-2 år, og siger at nu trænger de til at “få banket lidt rust af igen” – er faldet tilbage til gamle mønstre, eller oplever, at nu er de parat til at udvikle sig yderligere.  I sommer havde jeg en kvinde på 80 år, som syntes, at hun kunne få endnu mere ud af livet.

 

Hvorfor vælge individuel sparring?

  • Få et overblik
  • Forebyg stress
  • Lette forandringsprocesser
  • De sidste år på arbejdsmarkedet –  se længere nede

Det kan være en enkelt samtale, hvor en leder har brug for at få overblik, eller flere for at være sparring i et udviklingsforløb – på en arbejdsplads eller i forbindelse med personlig udvikling.

Eller forløb for at forebygge stress (hvis diagnosen stress er stillet, så kræver det en form for terapi, som jeg ikke påtager mig)

Det kan også være i forbindelse med at få en ny rolle – og ofte i forbindelse med forandringsprocesser på arbejdspladsen, hvor der er brug for at få set på sig selv, hvad der skal gives slip på og hvilke kompetencer, der skal styrkes. Flere har haft stort udbytte af dette, og overgangsfasen har været mere bevidst og mindre problematisk.

 

 

 

De sidste år på arbejdsmarked

Ligegyldigt om medarbejderen bare går og venter på efterløn/pension eller frygter det, så kan individuelle samtaler være en god løsning, der kan skabe trivsel, gavne arbejdsmiljøet og for nogle også reducere sygefraværet.

For nogle kan et par individuelle samtaler være nok til at få lagt spor ud til at udvikle det liv, som der ønskes i den 3. alder. Samtidig med, at tiden indtil pensionering anvendes til at kvalificere sig til gavn for medarbejder, kolleger, leder og arbejdsplads. Når først medarbejderen ser sammenhængen og mulighederne sker der noget!

“Hvis jeg bare havde vidst, at du kunne være til sådan en inspiration, så havde jeg ikke “spildt” de sidste 5 år”

“Mit liv er blevet meget anderledes – der er meget mere glæde og meget mindre pligt i det. Og det interessante er, at min mand synes, at det er godt – og mine børn siger, at jeg er blevet mere spændende at være sammen med – utroligt”

Jeg ville ønske, at min mand havde haft talt med dig, før han skulle pensioneres – måske kunne han have undgået den depression, som han fik”

 

Ring eller send en mail

Ring gerne på telefon 21 26 65 66 og få en uforpligtende samtale – og lad være med at blive skuffet, hvis jeg ikke mener, at det er mig, der er brug for.

I er naturligvis også velkommen til at sende mig en mail

 

Andre siger om individuel sparring med Mona Hvid

Efter én stressforebyggende samtale:

“De første par dage efter at vi havde talt sammen, gik jeg meget og tænkte på, hvad vi talt om, og ganske langsomt faldt der noget på plads inde i mig.

Da jeg kom på arbejde efter weekenden, spurgte kollegerne: “Hvad er der sket med dig?” og jeg måtte svare: “Det er nok hende, Mona”

Jeg har det helt anderledes – har fået meget mere ro (bare på én samtale), når dobbelt så meget, og får sagt tingene højt.”

Forløbet stoppede ikke her, fordi det havde været tæt på rigtig stress, så der var flere ting, der skulle arbejdes med.

Det er utroligt, hvad sådan en samtale kan gøre for mig. Jeg opdager nye sider af mig selv, og styrker min evne til at lytte til mig selv”

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>